Gode råd

Herunder har vi samlet vejledende råd til nogle af de mest stillede spørgsmål. Kontakt os endelig på kundeservice@purebaby.dk, hvis du har andre spørgsmål.

Vask af økologisk bomuld:

Hos Purebaby fører vi økologisk og GOTS certificeret bomuld. Det meste af vores bomuld tåler 40 grader i maskinen og tørretumbling, men oftest er 30 grader nok. Tjek altid vaskemærkatet på den enkelte style inden vask. Bomuld krymper ca. 5% ved vask. Er dit bomuld blevet lidt ”slapt” og trænger fibrene til at trække sig sammen igen, vil tørretumbling ofte afhjælpe dette. Vi anbefaler at økologisk bomuld vaskes 1 gang før brug (til forskel fra konventionel bomuld som gerne skal vaskes mange gange, for at sikre at alle problematiske og allergifremkaldende kemikalier er vasket ud).

Produkter af naturgummi

Naturgummi er et naturprodukt der udvindes fra heveatræet. Hos Purebaby fører vi bl.a. sutter, bideringe og badedyr af naturgummi. Sutter og bideringe overhældes med kogende vand inden brug. De tåler ikke at blive ”kogt med” i en gryde eller lign. Skyl sutter og bideringe dagligt og skold dem engang imellem for at undgå bakterievækst. Produkter af naturgummi skifter en anelse farve, når de tages i brug. Det skyldes iltning. Naturgummiprodukter har en naturlig holdbarhed og bliver klistrede, når de er brugt op. Holdbarheden afhænger af, hvor meget produktet bliver brugt.

Økologiske, ubehandlede stofbleer

Hos Purebaby fører vi bl.a. økologiske, ubehandlede og ublegede stofbleer fra Lenya. Stofbleerne føles lidt grove inden brug, men bliver bløde og dejlige i vask. Da stofbleerne er ubehandlede, trækker de sig en anelse sammen i vask og bliver ”vaflede” i strukturen. De retter sig ud igen i brug, og efter de er blevet vaskes nogle gange. Tilsæt evt. en sjat eddike i skyllemiddelrummet i din vaskemaskine. Det gør stofbleerne endnu blødere og mindre krøllede.

Ubehandlet og økologisk uld

Vi har lavet en udførlig guide til vask og vedligeholdelse af uldprodukter. Generelt anbefaler vi at ubehandlet uld vaskes så sjældent som muligt og ikke før produktet tages i brug. Luft dit uldtøj ofte, gerne i frostvejr, det fjerner lugt og frisker ulden op. Opbevar gerne dit uld (fx henover sommeren) i tætlukkede poser eller lign., evt. med cedertræskugler, for at undgå møl.

Papirruller fra Disana

Papirrullerne fra Disana er fremstillet af 100% bionedbrydeligt cellulose. Egentlig er de tiltænkt som indlæg i stofbleer, men fungerer fortrinligt som alternativ til skumklude og vådservietter ved fx bleskift. Når papirstykkerne er dyppet i vand, bliver de tykke og bløde og minder meget om en vådserviet, blot uden tilsætningsstoffer. Stykkerne er slidstærke og smuldrer ikke som almindeligt papir. Vi har flere kunder der har gode erfaringer med vask af stykkerne, så de kan bruges flere gange.

Vask af dyner, puder og madrasser

Hos Purebaby fører vi dyner, puder og madrasser af forskellige naturmaterialerFølg altid vaskeanvisningen på det pågældende produkt, eller spørg os til råds, hvis du er i tvivl. Generelt kan alle dyner, puder og madrasser luftes og evt. kommes 2 døgn i fryseren, hvis det trænger til at blive frisket op. Dette anbefaler vi især for produkter lavet af uld, som ikke kan vaskes.